Sådan vælger du den rigtige bruseafskærmning

Når du går i gang med at planlægge nyt badeværelse, er det vigtigt at tage en beslutning om hvilken bruseafskærmning der er bedst i rummet. Det afhænger naturligvis både af formen og størrelsen, på dit badeværelse.

Checkliste til at vælge den rigtige bruseafskærmning

Undersøg hvor meget plads du har til at lave bruseområde, og hvor i rummet det giver bedst mening i forhold til de andre elementer på badeværelset.
Vælg den bruseafskærmning der passer til dit behov og din indretning.
Vurder om du bruseafskærmningen skal være en neutral eller central del af rummet.
Vælg hvilket materiale og look bruseafskærmningen skal have.

Hvilke typer af bruseafskærmninger findes der?  

Dit valg af bruseafskærmning bør tage udgangspunkt i størrelsen på dit badeværelse. Du kan nemlig lave mange kreative løsninger, alt efter hvor meget plads du har.

Bruseafskærmning med to døre

Her har du et hjørne med to døre, der kan lukkes sammen og dermed lave et helt aflukket bruseområde. Det er den løsning, de fleste kender som en bruseniche. Det er en fordel, at dørene kan lukkes helt ind, når du ikke er i bad, så de ikke tager plads i rummet.

Dobbeltdøre til smalle badeværelser 

Hvis du har et smalt og aflangt badeværelse, hvor bruseområdet er placeret i den ene ende, kan det være en fordel at vælge dobbeltdøre. Når dørene er lukket, får du et aflukket bruseområde, men når du er færdig, kan du lukke dørene ind og dermed åbne rummet helt op.

Bruseafskærmning med én væg og én dør 

Her har du en fast væg og en dør til at gå ind i bruseområdet. Når døren er lukket giver det et helt aflukket bruseområde, og når den er åben, får du mere luft i rummet.

Foldedøre til små badeværelser 

Hvis du har et mindre badeværelse, kan det være en fordel at vælge en foldedør. En foldedør vil ofte både kunne åbnes ind- og udad, hvilket giver noget mere plads, hvis elementerne på badeværelset står tæt på hinanden.

Bruseafskærmning med én væg 

Her har du én enkelt væg, der dækker af for bruseområdet. Det er en meget elegant løsning, da den ikke fylder så meget i rummet. Det fungerer særlig godt på store badeværelser, hvor du ikke er så afhængig af, om der kommer lidt vand ud på gulvet foran bruseområdet.

Walk in shower til store badeværelser 

Hvis du vælger én væg, kan du lave det, der kaldes et “Walk in shower”, hvor du kan gå ind i bruseområdet fra begge sider af væggen. Det er en fed løsning, hvis du har pladsen til det.

Hvilket look skal din bruseafskærmning have?

Alt efter hvilken stil du går efter, kan du både vælge det moderne industri-look med en New Yorker-brusevæg, eller forskellige typer glasvæg.

Den løsning vi oftest sælger, er klart glas eller frostet glas.

  • Klart glas giver mere lys i bruseområdet, og får rummet til at virke større.
  • Frostet glas tager lidt af lyset, men skærmer til gengæld mere af for bruseområdet og gør, at du ikke kan kigge ind.

Hvilken tykkelse skal glasset være?
Tykkelsen på glasset afhænger af, om du har en standard- eller customløsning.
De fleste bruseløsninger bliver lavet i 6 mm glas, hvorimod den skræddersyede løsning bliver lavet i 8 mm tykkelse. Dette giver både mere styrke i glasset, men også et mere eksklusivt udtryk.

Rengøring og belægning på glasset
Hvis du ikke sørger for at få belægning på din bruseafskærmning, kan du risikere at det med tiden bliver svære og svære at rengøre.

Vidste du, at hvis du kigger på et almindeligt stykke glas i et mikroskop, vil du se, at overfladen er fyldt med mikroskopiske huller. Problemet med hullerne er, at de gør, at vandet sætter sig bedre fast i glasset og fanger en masse kalk.

De fleste brusevægge bliver oftest som standard leveret inklusiv anti-kalk belægning eller permanent behandling, men snak med din rådgiver ved bestilling så du er sikker på din brusevæg har fået anti-kalk belægning.

Husk, at du altid er velkommen til at besøge vores showroom i København og Glostrup, hvis du vil se løsningerne inden du beslutter dig.

chevron-down