Travertin

Tilpas søgning
Farve
Størrelse
Lager
Serie

Travertin – skab et rustikt udtryk på dit badeværelse

Med travertin kan du skabe et helt unikt udtryk på dit badeværelse. Naturstenen giver dit badeværelse et helt særligt udtryk og en rolig atmosfære, så du kan nyde afslappende stunder i dit velværerum.

Hos Bad & Fliser finder du et stort sortiment af travertin-fliser i smukke jordnuancer, der giver dig den samme ro, som naturen kan. Gå på opdagelse i vores udvalg og find den, der kan gøre dit rum til noget personligt og helt særligt.

Læs mere
Tilpas søgning
Farve
Størrelse
Lager
Serie

Natursten skabt af naturens rå kraft

Travertin er en natursten skabt gennem mange millioner af år. Fra naturens side er de skabt med små huller, der afspejler naturens rå kraft, og de er dannet af skeletter eller skaller fra små organismer. Med travertin-fliser kan du derfor bringe naturen med helt ind på dit badeværelse – uanset om du vælger at lægge dem på gulvet eller væggene. Naturen omslutter dig på magisk vis, når du træder ind i rummet.

Alle sten er noget særligt

Da travertin er natursten og skabt af naturens egne kræfter, finder du heller ikke to sten, der er identiske med hinanden. Det giver fliserne deres helt særegne karakter, og det skaber et livligt spil på dit badeværelse. Her får du igen fornemmelsen af, hvordan naturen indtager dit badeværelse – for på samme måde som når du går en tur på stranden, finder du heller ikke her to sten, der er ens. Naturen er helt sin egen. Det er dog din garanti for, at du får en sten, som du ikke ser i andre hjem.

Hvad er forskellen på marmor og travertin?

Marmor og travertin er nært beslægtede med hinanden. De er begge natursten skabt af naturens kræfter med flere millioner år på bagen. Den helt store forskel ligger i deres udseende. Hvor travertin er hullet, rustik og med en ”åben” overflade, har marmor stort set ingen huller i overfladen. Marmor har også typisk et mere ”levende” udtryk takket være stenens vener.

Antik, mat eller blank overflade

Travertin er som udgangspunkt skabt med en hullet overflade, der giver stenen sit rå udtryk. Det betyder dog ikke, at du ikke kan få naturstenen med en ensartet overflade. Hullerne kan spartles til, så udtrykket bliver mindre rustikt.

Hos Bad & Fliser har vi tre forskellige typer:

  • Antik – her er flisen tromlet, og hullerne står helt åbne, hvilket giver stenen sit karakteristiske rustikke udtryk.
  • Slebet – her er hullerne spartlet og flisen slebet, hvilket giver stenen en mat overflade.
  • Blank – her er hullerne spartlet og flisen poleret, hvilket giver stenen en blank overflade.

Varianten, der er slebet, er særlig populær, fordi den har en ensartet overflade, men samtidig bevarer den en del af den oprindelige rustikke stil takket være det matte udtryk. Det afhænger dog først og fremmest af smag og behag, om du ønsker den blanke, matte eller antikke variant.

Slidstærkt materiale til dit badeværelse

Travertin er en slidstærk sten. Og den bliver blot endnu smukkere med årene. Men det betyder ikke, at den ikke skal have pleje for at tage sig ud fra sin bedste side. På et badeværelse, hvor der opstår meget fugt og damp, når du eksempelvis bader, vil der altid være behov for en vis vedligeholdelse.

Pas godt på dine fliser

Natursten tåler ikke syre. Men hvordan passer du så bedst på dine travertin-fliser? Det er helt afgørende for stenenes holdbarhed og udseende, at de får den rigtige pleje. Og der er forskel på, hvordan de forskellige natursten plejes bedst.

Hos Bad & Fliser har vi de helt rigtige plejemidler til at sørge godt for dine fliser. Derfor står vi altid til rådighed med professionel rådgivning omkring den rette vedligeholdelse og produkt til lige præcis dine naturfliser.

Lad os guide dig på rette vej – find inspiration i vores univers

Vi er hos Bad & Fliser altid optaget af at hjælpe vores kunder med at opfylde deres badeværelsesdrømme. Derfor står vi også klar med gode råd og vejledning, når du skal vælge dine nye fliser til dit badeværelse.

I vores showrooms finder du stor inspiration til dit badeværelse blandt vores flere end 100 opstillede bademiljøer. Her kan du se travertin-fliser helt tæt på og mærke dem i virkeligheden. Det kan gøre det lettere at finde frem til lige netop det look, du søger.

Hvis du ikke har mulighed for at besøge os fysisk, kan du heldigvis altid slå et virtuelt smut forbi vores online inspirationsunivers, hvor vi har samlet stor inspiration til dit baderum. Gå på opdagelse blandt vores udvalg og inspirationsunivers, så du kan danne dig et indtryk af de fliser, der er helt rigtige hjemme hos dig.

chevron-down