Belysning

Tilpas søgning
Farve
Mål
Brand

Belysning – få de rigtige lamper til dit badeværelse

Du bruger et hav af timer på badeværelset hver eneste uge – flere end du sikkert aner. Badeværelset er et af hjemmets mest funktionelle rum, og derfor skal du naturligvis have den rette belysning.

Når du lægger makeup, trimmer skægget eller vasker dig, skal du kunne orientere dig – og der kommer belysningen naturligt ind i billedet.

Bliv klogere på belysning på dit badeværelse her og gå på opdagelse blandt vores udvalg af forskellige typer af belysning her på siden.

Læs mere
Tilpas søgning
Farve
Mål
Brand

Hav belysning tæt mod loftet

På dit badeværelse har du brug for et godt generelt lys. Det kan være lamper, der hænger i loftet eller sidder på dit spejl. Begge dele udsender et godt lys ned over hele rummet, så du har mulighed for at orientere dig, når du eksempelvis skal i bad eller på toilettet.

Det er vigtigt, at dit badeværelse ikke har nogle mørke hjørner. Det kan du undgå ved at hænge din belysning så tæt mod loftet som muligt. Så dukker der ikke mørke spots op i rummet.

Samtidig er det en fordel med en lampe, der hænger tæt mod loftet, når du eksempelvis tørrer hår eller på anden vis udfører dine daglige plejerutiner. Hænger lampen ned fra loftet, er du mere tilbøjelig til at ramme den, mens du svinger føntørreren.

Gå efter blød belysning ved spejlet

Det er ikke kun det generelle lys, der skal være i orden på dit badeværelse. Du har også brug for ”arbejdslys” ved spejlet, så du kan lægge makeuppen snorlige og lave de skarpeste kanter på skægget.

Selvom du skal bruge et godt arbejdslys ved spejlet, er det ikke spotlight, du skal gå efter her. I stedet bør du gå efter en blød belysning ved spejlet. Ellers risikerer du, at der kommer mørke skygger på dit ansigt – og så kan det være noget nær umuligt at lægge en fejlfri makeup.

Hæng lamper over dit spejl – eller gå efter et spejl med indbygget lys

Du har flere muligheder for belysning ved dit spejl. Du kan vælge at hænge lamper over eller ved siden af spejlet, eller du kan vælge et spejl med indbygget lys.

Går du med et spejl med indbygget lys, slår du to fluer med ét smæk. Du kan enten få belysningen direkte i fronten på spejlet, eller du kan få belysningen bag på spejlet.

Begge dele giver et blødt og behageligt lys.

Gør stemningen behagelig med hyggebelysning

Har du en loftlampe og lys ved dit spejl, behøver du reelt set ikke mere belysning på dit badeværelse. Alligevel kan det skabe en dejlig atmosfære på badeværelset, hvis du installerer lidt hyggebelysning.

Det kan være en lille lampe i et hjørne, hvis du har et stort badeværelse, eller en sød lampe på en hylde eller bænk i rummet.

Du kan også skabe hyggebelysning med duft- og stearinlys, som ikke bare giver hyggen et ekstra nøk, men som samtidig skaber en skøn wellness-stemning i rummet.

Tjek altid med din håndværker

Inden du går i gang med at installere belysning på dit badeværelse, bør du altid tjekke med din håndværker på forhånd.

Han eller hun kan se, om alt er, som det skal være forud for installationen af lys og lamper i rummet.

Bliv inspireret online eller i vores showroom

Det kan være svært at vælge den rigtige belysning til dit badeværelse. Derfor står vi altid klar til at give dig gode råd med på vejen.

I vores showrooms kan du få hjælp fra vores dygtige medarbejdere. Her kan du også få masser af inspiration i vores mange opstillede badmiljøer, der viser forskellige typer af belysning.

Har du ikke mulighed for at besøge os fysisk, er der heldigvis masser af inspiration at hente i vores online inspirationsunivers. Så får du de bedste muligheder for at vælge den rigtige belysning til dit badeværelse.

chevron-down