Keramiske Fliser

Tilpas søgning
Brand

Pleje keramikfliser

Uanset hvilke fliser du vælger til dit nye badeværelse, køkken eller terrasse, skal du være opmærksom på, hvordan de skal plejes. Der er desværre mange, der fejlagtigt tror, at universalrengøringsmidler i det lokale supermarked nemt kan klare sagen. Men det er ikke tilfældet. Faktisk kan universalrengøringsmiddel gøre mere skade end gavn, og det ønsker de færreste for deres fliser. Der er to scenarier, når det kommer til pleje og vedligehold af keramiske fliser. Det ene er, at du lige har fået installeret helt nye keramiske fliser, og det andet er, at du skal vedligeholde eksisterende fliser.

Læs mere
Tilpas søgning
Brand

Dine keramiske fliser er helt nye

Dine keramiske fliser er helt nylagte, og fugen er knapt tør. Hvad gør du så nu? Du venter på, at fugen tørrer, før du gør mere. Det kan være tilfældet, at der er dannet et såkaldt fugeslør på dine fliser, du selvfølgelig gerne vil fjerne. Fugeslør er en mat, kalklignende hinde, der ligger på fliserne. Du skal fjerne hinden, før du påbegynder yderligere behandling.

Fjern fugesløret med Deterdek

Deterdek er et syreholdigt rengøringsmiddel med en pH-værdi på 1,5, der afkalker fliserne. Det er særligt anvendeligt til slutrengøring. Brug Deterdek med blandingsforhold 1:10, og sørg for at blande op i lunkent vand, så stoffet aktiveres.

OBS: Før du anvender Deterdek, er det vigtigt, du vander gulvet af. Fugerne vil suge vand til sig, og på den måde er de ikke nær så modtagelige for den syre, der er i Deterdek. Afvandingen er derfor med til at styrke fugerne.

Nu er du klar til at vaske gulvet manuelt med en svamp. Skrub gulvet i små cirkulære bevægelser, så det bliver rent. Når du er færdig med at skrubbe, skal du igen vande gulvet for at neutralisere syren. Er dit gulv stadig ikke fri for fugeslør, gentager du blot processen.

Fortsæt med imprægnering med Fugaproof

Når dine fliser er rengjorte med Deterdek, kan du med fordel anvende Fugaproof for at imprægnere og forsegle fugerne. Den coater fugen, så der kommer en hinde mellem den rene, nye cementfuge og kommende snavs. Bruger du fugeforsegler, inden du tager gulvet i brug, giver du fugerne gode betingelser for at holde i mange år.

Rengøringsmiddel til daglig brug af keramikfliser

Nu er dit fugeslør fjernet med Deterdek og dine fuger forseglet med Fugaproof. Nu skal du vedligeholde dine fliser på bedst mulig vis.

Det gør du ved anvende FILA Cleaner Pro til daglig vedligeholdelse. Produktet er pH-neutralt og biologisk nedbrydeligt. Blandingsforholdet er her 1:200. Det svarer til halvanden hættefuld til en ti liters spand med vand, der ikke er helt fyldt.

Fordele ved FILA Cleaner Pro

Dette produkt indeholder ikke sæbe, som mange rengøringsprodukter faktisk gør. Sæbe kan efterlade en fedthinde på de keramiske fliser. Rører du ved en fedthinde, vil der komme aftryk af dine hænder. Det er du fri for, hvis du bruger et rengøringsmiddel, der ikke indeholder sæbe.

Trænger dine eksisterende keramiske fliser til en opfriskning?

Anvend en organisk PS87 Pro grundrens med en høj pH-værdi, hvis du gerne vil friske dine keramiske fliser lidt op. Blandingsforholdet er 1:10, og du skal blande det op med lunkent vand, der aktiverer stoffet i produktet. Du kan lave koncentrationerne mere eller mindre stærke afhængigt af, hvor meget dine fliser trænger til at blive renset. PS87 Pro er særligt god til affedtning og dybdegående rens af keramiske fliser. Påfør blandingen på gulvet – og skrub gulvet med en svamp, der danner friktion.

Neutralisér syren med vand

Når du har anvendt PS87, er det vigtigt at skylle gulvet efter med vand. På den måde neutraliseres den syre, der er i produktet.

Det er ikke godt for de keramiske fliser, hvis syren bliver liggende.

Rund af med deterdek

Når du har renset fliserne for fedt, kan det være en fordel at anvende Deterdek, så alle kalkaflejringer bliver fjernet. Når du har fået bugt med kalken, kan du anvende fugeforsegleren, som beskrevet ovefor. Aflut din rengøring med Cleaner Pro for et flot resultat.

Du kan med fordel indføre PS87 i din årlige eller halvårlige hovedrengøring, så dine keramiske fliser holder længe.

 

chevron-down