Bundventiler

Tilpas søgning
Brand
Farve

Bundventiler til din håndvask

Har du købt en ny håndvask til dit badeværelse, og har du ikke fået en bundventil med til din vask? Er du ikke tilfreds med den bundventil, der fulgte med i købet? Eller vil du gerne skifte bundventilen ud i den håndvask, der allerede er installeret hjemme i dit køkken eller på dit badeværelse?

Bundventilen har en praktisk og uundværlig funktion. Den sørger ikke alene for, at din vask er tæt og forbundet med afløbet. Den er også i høj grad med til at definere udtrykket på din håndvask, og du kan vælge at gå med en mere eller mindre æstetisk løsning.

Hos Bad & Fliser forhandler vi en lang række af bundventiler i forskellige materialer. Vælg en i messing eller krom, eller gå efter en sort bundventil, der matcher din håndvask.

Læs mere
Tilpas søgning
Brand
Farve

Hvilke typer af bundventiler kan du købe til din håndvask?

  • Integreret bundventil
  • Universal push-up bundventil

Den moderne håndvask: Bundventil med push open-funktion

Før i tiden var mange håndvaske udstyret med en løft-op-stang, der gerne var placeret bag armaturet.

Den skulle du have fat i, når du ville fylde håndvasken med vand eller tømme den igen. Du kan måske huske den fra din barndom, eller måske bor du i et ældre hus med en håndvask, der stadig er udstyret med den løsning?

I dag findes der en mere elegant og nem løsning. Du kan nu købe en moderne bundventil med push open-funktion. Her slipper du for at lade løft-op-stangen skabe blikfang på din håndvask, og du kan nu meget nemmere lukke og åbne op for bundventilen.

Et lille forsigtigt tryk er nok

Vil du gerne have vandet til at blive lidt længere i håndvasken i stedet for, at det løber ud med det samme? Så trykker du ganske let på selve push open-bundventilen nede i din håndvask. Så lukker bundventilen let til, og du kan forsinke den hastighed, som vandet løber væk med.

Når du er færdig og gerne vil have vandet til at løbe hurtigt væk fra vasken igen, trykker du let på push open-bundventilen igen. Så åbner den, og vandet løber hurtigt ud af vasken.Det er nemt – og det er lækkert at slippe for løft-op-stangen, der er meget synlig på din håndvask.

Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger bundventil?

Det er din håndvask, der afgør, hvilken type af bundventil du skal købe. Normalvis har det betydning, hvorvidt du har en vask med overløb eller ej. Har du en vask med overløb, skal du købe en bundventil med overløb. Har din vask ikke overløb, skal du købe en bundventil uden overløb.

Det er dog ikke vigtigt, når du bestiller en ny bundventil hos os. Alle vores bundventiler er universale, og de kan derfor bruges til vaske både med og uden overløb.

Sådan tjekker du din vask

Når vi taler om overløb i forbindelse med håndvaske, så kan du nemt tjekke det ved at se efter, om din vask har et overløbshul oppe ved kanten. Er der et overløbshul, er der tale om en vask med overløb, og er der ikke, er det modsatte tilfældet.

Overløbshullet er lavet, for at vandet kan løbe ud, hvis der er for meget vand i din håndvask – eksempelvis hvis du glemmer at lukke for vandet ved en fejl.

Køb en bundventil, der matcher udtrykket på din håndvask

Bundventilen er synlig på din håndvask, og den er derfor også med til at definere udtrykket på din vask. Gå efter en bundventil, der passer godt sammen med vasken og armaturet, og tænk også gerne på resten af inventaret på badeværelset.

Er dit armatur fremstillet af messing, og har du messingknager på badeværelset, vil det harmonere smukt, hvis også du stiler efter en bundventil i messing.

Spørg gerne os til råds – vi hjælper hjertens gerne

Har du brug for hjælp, når du vælger bundventil eller andet til dit badeværelse? Så hører vi meget gerne fra dig. Du kan møde os i et af vores showrooms, eller du kan kontakte os via telefon 32 83 30 00 eller på mail [email protected].

Vi er eksperter i at sætte os ind i dine badeværelsesdrømme, og vi hjælper dig altid gerne med at få dine indretningsdrømme til at blive til virkelighed. Mangler du inspiration og gode idéer? Så slå et smut forbi vores online inspirationsunivers.

chevron-down