Terrazzo

Tilpas søgning
Farve
Lager

Terrazzo er unikt, holdbart og smukt

Terrazzo er først og fremmest et meget hårdført materiale. Det er derfor, vi i dag ser mange støbte terrazzogulve i huse helt tilbage fra 1960’erne, hvor netop dette gulvvalg var populært. Det kan ikke slides op.

Udover at være hårdført er det også meget smukt. Mange vælger terrazzo, fordi det er tidløst, og fordi du kan skabe et væld af forskellige udtryk med terrazzo i dit hjem. Brug det til bordplader, til væggen eller som flotte gulve.

Anvendelsesmulighederne er næsten uendelige.

Læs mere
Tilpas søgning
Farve
Lager

Terrazzo: Hvad er det egentlig?

Terrazzo består af cement og små stykker af marmor, granit og andre sten. Det er oftest en tilfældigt sammenblandet masse, men faktisk findes der også terrazzogulve, hvor marmoren er sirligt lagt i små unikke mosaikker.

Italien er arnestedet for marmor, og det var da også her, terrazzogulvet blev født. I Venedig samlede marmormagere små marmorstykker fra de velhavendes terrasser og skabte nye flotte mosaikmønstre: Herfra stammer navnet Terrazzo.

Terrazzoens udtryk er derfor defineret af farven på de marmorstykker, der kommer deri og farven på cementen. Det betyder, at du kan vælge mellem et utal af flotte farver og udtryk.

Et stort udvalg af terrazzofliser

I 60’erne blev mange terrazzogulve støbt direkte på badeværelset eller i andre rum. Så omstændigt behøver det ikke længere at være. I dag kan du vælge et væld af forskellige terrazzofliser. Materialet er lige så smukt og slidstærkt. Du kan vælge, om det skal være lys, mønstret, mørkt eller sort, og så kan du vælge lige den nuance, du bedst kan lide.

Her er noget for enhver smag. Fliserne leveres desuden i mange forskellige mål.

Få terrazzofliser med slebet overflade

Selvom terrazzo er tidløst og lækkert, er det ikke ensbetydende med, at det er nemt at vælge. Det store udvalg af forskellige udtryk og farver vil helt sikkert kaste dig ud i en svær beslutning.

Hos Bad & Fliser har vi Terrazzo-fliser med sleben overflade. Den er mat, men på samme tid også glansfuld, fordi den får en efterfølgende behandling, der også forsegler materialet.

Ligesom med alle andre former for fliser og naturmaterialer skal terrazzoflisen plejes. På den måde sikrer du, at dine gulve får en lang og flot levetid - det kan faktisk gå fra generation til generation med den rette vedligeholdelse.

Hvordan skal du pleje dine terrazzofliser?

Terrazzofliserne kan blive trætte og slidte at se på, hvis de får kalkaflejringer. Sådan er det med de fleste gulve. Marmor er et materiale, der indeholder rige mængder af kalk, og derfor må du absolut aldrig anvende kalkfjerner eller syreholdige produkter på dine terrazzofliser.

Men hvad skal du så gøre?

Terrazzo er natursten, og derfor skal det behandles med omhu. Sådan behandler du din terrazzo. Vær også opmærksom på at skrabe vand væk fra fliserne efter bad, hvis du har dem som gulvbelægning på badeværelset. Så reducerer du hyppigheden af rengøringen.

chevron-down