Alt du skal vide om de dekorative mosaikker

Mosaikker er en af de ældste udsmykningsformer der findes. Med mosaikfliser kan du skabe et helt personlig udtryk, med al verdens farver.

Det skal du overveje, når du vælger mosaik:

Hvor i hjemmet skal de bruges (bliver de udsat for vand?)
Hvilken vedligeholdelse kræver din valgte mosaik
Hvis mosaikken skal ligge på gulvet, skal du overveje hvilken overflade de har
Hvilken fuge der er mest optimal

Materialet har betydning for rengøring og vedligeholdelse

Hvis dine mosaikker skal bruges på badeværelset eller i køkkenet, hvor de bliver udsat for fugt eller har direkte kontakt med vand, vil vi altid anbefale, at du vælger mosaikker, der er lavet af keramik eller glas. De suger nemlig ikke fugt, og er nemme at vedligeholde.
Vælger du at bruge mosaikker, der er lavet af natursten, skal du være opmærksom på, hvad det vil kræve af imprægnering og vedligeholdelse.

Overfladen har betydning for skridsikkerheden

Hvis dine mosaikker skal bruges på gulv, vil det være relevant at overveje, hvilken overflade der er mest hensigtsmæssig. Det kan eksempelvis være en udfordring at have glatte mosaikker på gulv, der bliver udsat for vand, da de bliver glatte at gå på.

Hvilken fuge skal du vælge?

Plejen og vedligeholdelse af mosaikker afhænger først og fremmest af det materiale, du har valgt. Læs hvordan du plejer og vedligeholder keramiske fliser og natursten.
Alle mosaikker har dog det til fælles er, at de har mange fuger, derfor er det vigtigt at du vælger den rette fuge til din mosaik.

Epoxyfuge

Har du valgt mosaikker i keramik eller glas, anbefaler vi, at du bruger epoxyfuge. Det er nemlig en fuge, der er nem at vedligeholde, da snavset kun sætter sig i overfladen og derfor er lige til at tørre af.

Cementfuge

Har du valgt mosaikker i natursten, skal du bruge en almindelig cementfuge.
(Her kan du ikke bruge epoxyfuge.)

Bruger du cementfuge anbefaler vi altid, at du får imprægneret dine fuger i forbindelse med installationen af mosaikkerne. Det gør dem nemmere at vedligeholde og holde pæne.

Vi står klar til at hjælpe dig

Det er kun fantasien, der sætter grænser, for mulighederne er tæt på uendelige. Det kan derfor være en fordel, hvis du har gjort dig nogen overvejelser om farver eller materiale, inden du giver dig i kast med det store udvalg.

Har du brug for hjælp til at vælge din mosaikker, eller vil have mere information om hvordan du bedst plejer dine mosaikker, står vi altid klar til at hjælpe dig i vores showroom, via mail eller på telefonen.

chevron-down