Skal du vælge natursten eller keramiske fliser?

Er du i tvivl om, hvilken flise du skal vælge? Så anbefaler vi, at du starter med at vurdere, om det skal være en keramisk flise eller natursten. Kender du ikke forskellen på de to typer, kan du her læse, hvad du bør vide, inden du træffer dit valg.

Værd at vide om natursten

Fliser i natursten er, som navnet antyder, lavet af naturlige materialer. Der findes blandt andet fliser lavet af sandsten, marmor, antik marmor, granit, skiffer, kalksten mm. Det helt unikke ved naturstensfliser er, at de ikke bliver produceret, men faktisk hugget direkte ud af et bjerg.

Fliserne får dermed et individuelt look, og der er ikke to fliser, der er ens. Du får altså 100% organiske og unikke fliser. Og det er netop naturligheden, mange falder for med natursten.

Du kan vælge naturstensfliser i både blanke og matte overflader, alt efter hvilket udtryk du ønsker. Den blanke overflade giver et luksuriøst og eksklusivt udtryk, hvorimod den matte overflade giver et mere afdæmpet og romantisk udtryk.

Sådan plejer og vedligeholder du natursten

Med den organiske og naturlige flise får du også en åben overflade. Det betyder, at natursten som udgangspunkt er sugende. Det giver nogle krav til din rengøring og vedligeholdelse.

Natursten skal imprægneres

Det er vigtigt, at du får lukket overfladen med imprægnering, inden du installerer fliserne, uanset om det er på gulv eller væg. Særligt hvis du skal have fliserne i et vådrum, eller hvor de på anden måde bliver udsat for væske eller snavs.

Brug de rigtige rengøringsmidler

Det er vigtigt, at du bruger de rigtige rengøringsmidler til dine natursten.

Natursten tåler ikke syre, da det påvirker farven og strukturen i flisen. Hold dig derfor fra kalkfjerner og andre skrappe midler. Køb i stedet rengøringsmidler der passer til formålet og beskytter dine fliser. Du kan læse mere om, hvad du skal bruge til rengøring af natursten her.

Vil du vide mere om natursten?

Værd at vide om keramiske fliser

De keramiske fliser er lavet af ler og har en glaseret overflade, hvilket gør dem til en utrolig slidstærk flise. Keramiske fliser findes efterhånden i alle farver, mønstre, former og størrelser.

Keramiske fliser findes også i et stort udvalg af looks, der gør dem til et godt alternativ til andre typer materiale, herunder beton-look, marmor-look, træ-look mm. Du kan endda vælge keramiske fliser med naturstenlook.

På de fleste fliseserier kan du vælge mellem blank, mat og ru overflade, alt efter behov eller ønsket look. Den blanke overflade giver et luksuriøst og eksklusivt look, hvor den matte overflade er mere neutral og tidløs. De ru overflader bruges primært i meget udsatte rum.

Sådan plejer og vedligeholder du de keramiske fliser

De keramiske fliser er generelt et populært valg og kan bruges alle steder i hjemmet. Det er den flise, de fleste anvender på badeværelset, da det er den mest rengøringsvenlige flise.

Brug de rigtige rengøringsmidler

Udover at være en særdeles slidstærk flise, tåler de både vand, kalk og snavs. Selv hvis du står med keramiske fliser, der ikke er blevet gjort rent i et halvt år, kan du godt gøre dem rene igen - selvfølgelig med de rigtige rengøringsmidler. Dem kan du læse om her.

Hvordan vælger du mellem natursten og keramiske fliser?

Vurder hvor udsat rummet er i forhold til slid, vand og snavs
De keramiske fliser kan tåle det meste, men med den rigtige vedligeholdelse kan natursten holde i mange år.
Vurder hvor meget rengøring og vedligeholdelse du vil påtage dig
Natursten vil kræve noget mere vedligeholdelse i forbindelse med installering og kan tage stor skade af de forkerte rengøringsmidler. Den keramiske flise vil være mere taknemmelig.
Vurder hvilket look og hvilken stemning du gerne vil skabe
Er du til det organiske og naturlige look vil du elske at have natursten. Du vil til gengæld have et større udvalg af farver og former med de keramiske fliser.

Har du brug for hjælp til at vælge den rigtige flise?

Hvis du stadig er i tvivl om, hvad der er det rigtige for dig, står vi altid klar til at hjælpe dig med den rette rådgivning. Du kan også altid komme forbi vores showrooms og se vores store udvalg af både natursten og keramiske fliser.

chevron-down