Sådan vælger du det rigtige badeværelsesmøbel

Du har ofte mange ting, du gerne vil opbevare på dit badeværelse. Og det kan du med badeværelsesmøbler. Men det er ikke kun en opbevaringsfunktion - det er også en central del af badeværelsets samlede udtryk. Det er derfor vigtigt, at du finder et møbel, der passer ind i rummets størrelse og indretning. Læs her hvordan du vælger det rigtige badeværelsesmøbel.

Badeværelsesmøbel betegner her alle de møbler, du finder på badeværelset. Det kan både være underskabe, bordplader, spejlskabe og højskabe.

Der er et stort udvalg, og dit valg bør derfor tage udgangspunkt i opbevaringsbehov og plads, men også design og ønsket udtryk.

3 overvejelser du bør gøre dig, inden du vælger badmøbel

Plads
Hvor stort er dit badeværelse, og hvor meget plads har du at gøre godt med?
Opbevaringsbehov
Hvor meget opbevaringsplads har du brug for?
Design
Hvilket design og udtryk passer ind i resten af badeværelset?

Hvilke typer af badeværelsesmøbler findes der?

Du finder badmøbler, der passer til ethvert behov. Mange vælger at kombinere møblet med andre funktioner for at optimere pladsen i rummet.

Vaskeskab med integreret eller nedfældet vask

De fleste vælger at kombinere badmøblet med deres vask. Det kan derfor være en fordel at indtænke dit valg af vask i sammenhæng med, at du vælger møbel.

Du kan eksempelvis vælge et vaskeskab, hvor vasken bliver integreret eller nedfældet i skabets bordplade. Det giver badeværelset et mere sammenhængende look og er samtidig rengøringsvenligt.

Bordplade eller møbel med fristående vask

Du kan også vælge et møbel eller en bordplade, hvor der kan stå en fritstående vask på. Hvis du ikke har brug for opbevaringspladsen under vasken, kan det være en fordel at nøjes med en væghængt bordplade, da det giver dejlig meget luft i rummet.

Spejlskabe giver dig spejl og opbevaring i ét

Hvis du gerne vil have opbevaringspladsen væk fra gulvet, kan du kombinere opbevaringspladsen med badeværelsesspejlet og vælge et spejlskab. Det kan særligt være en fordel på mindre badeværelser.

Højskabe er til dig der gerne vil have ekstra opbevaring

Har du brug for ekstra plads eller gerne vil have opbevaringen adskilt fra badeværelsets andre funktioner, kan du vælge et højskab. Højskabet kan eksempelvis placeres ved siden af vasken, så du har tingene lige ved hånden eller i et hjørne, hvor det bliver en mere neutral del af rummet.

Få møblerne væk fra gulvet med væghængte løsninger

Uanset hvilket møbel du vælger, anbefaler vi de væghængte løsninger, da det er godt at få møblerne væk fra gulvet. Det giver mere luft, og det er samtidig nemmere at vaske gulvet.

Størrelsen afhænger af behov og plads

Der er næsten ingen begrænsninger, når det kommer til størrelsen på møblet. Der er et stort udvalg af standardstørrelser, og enkelte producenter tilbyder endda, at du kan få lavet dit badmøbel på mål, så du får det i lige netop den størrelse, du har brug for.

Standardmålene på et vaskeskab er ofte 40, 50, 60, 80, 100 eller 120 cm i bredden. Højden vil typisk afhænge af antal skuffer eller låger, og dybden kan afhænge af vasken.

Sørg for at du stadig har luft og lethed på badeværelset

Prøv derfor at måle op hvad du har plads til, og hvor meget du har brug for at opbevare på badeværelset. En af de faktorer vi arbejder meget med i dag, når vi designer badeværelser, er lethed. Der er derfor ikke grund til at vælge et møbel, der er større, end det du har behov for.

Kvaliteten er afgørende for holdbarhed og pris

Da badeværelset er i et rum, der bruges dagligt og udsættes for meget fugt, er det vigtigt at være opmærksom på kvaliteten af materialet.

Vær opmærksom på overflade

Og her der er mange muligheder. Du finder badmøbler i både træ, laminat, komposit, stål, folie og malet. De enkelte overflader kan have betydning for vedligeholdelsen, men generelt når vi taler om kvalitetsmøbler, er holdbarheden rigtig god, da alle møbler er forseglet.

Husk at kvaliteten hænger sammen med prisen. Det samme gælder for møblets beslag, hængsler og skinner.

Komposit er nemt at rengøre

Komposit er et meget populært materiale til badeværelset, og det er kommet for at blive. Det tåler direkte vandpåvirkning og er et meget rengøringsvenligt produkt. Skulle uheldet en dag være ude, og du skulle få en skade, så kan det i langt de fleste tilfælde repareres.

Møblets design og farve skaber det endelige look

Badmøblet er en vigtig del af badeværelsesindretningen, så når du har fået styr på størrelsen, kan du kaste dig ud i det sjove; at vælge design og farver.

Blandt de forskellige producenter af badmøbler finder du et stort udvalg af designs, materialer, udtryk og farver. Nogle kan endda male det i lige den farve, du ønsker.

Brug farverne

Du kan bruge farven og udtrykket på møblet til at bryde rummet ved eksempelvis at vælge en farve, der står i kontrast til væggen. Du kan også vælge møblet i en farve, der skaber sammenhæng ved at matche med andre farver i rummet.

Brug materialet

Ønsker du at skabe en bestemt stemning på badeværelset, kan du vælge materiale og farve ud fra det. Møbler i træ kan eksempelvis tilføre rummet en varm atmosfære.

Brug grebene

Du kan også bruge grebene på møblet som en unik detalje i rummet.

Få tilbehør der gør din hverdag nemmere

For mange kommer det som en overraskelse, hvor meget forskelligt tilbehør, du kan tilkøbe til dit møbel. Du kan blandt andet købe skuffeinddelinger, der hjælper dig med at holde orden i de ting, du har opbevaret.

Derudover - og det er her, de fleste taber kæben - kan du hos flere producenter få både lys, strømudtag og bluetooth-højttalere installeret i møblet.

Sådan vælger du det rigtige badeværelsesmøbel

1 Find ud af hvor meget plads du har, og hvad dit behov for opbevaring er
2 Vælg mellem bordplade, vaskeskab, spejlskab eller højskab alt efter behov og indretning
3 Vælg størrelse, design og farve på møblet så det passer ind i det samlede udtryk
4 Vurder om der er noget tilbehør, der vil gøre din hverdag nemmere

Skal du have hjælp til at vælge?

Hvis du har brug for rådgivning i forbindelse med dit valg af badeværelsesmøbel, står vi altid klar til at hjælpe dig. Og så er der faktisk ikke andet tilbage at sige end; nyd det store udvalg af møbler, du finder hos Bad & Fliser!

chevron-down