Sådan indretter du dit lille badeværelse

Har du et “Københavnerbadeværelse”, der trænger til en opgradering? Og er du i tvivl om, hvordan du får plads til alt det funktionelle, samtidig med at det skal være indbydende og lækkert? Frygt ej. Her får du 5 hurtige tips til, hvordan du løser den velkendte problematik, der er med små badeværelser.

Udfordringen med københavner-badeværelset

De små badeværelser findes mange steder, men kan særligt være svære at undgå, når man bor i København.

Mange ældre lejligheder i København er bygget i en tid, hvor man havde toilet i gården. Toilettet er derfor blevet installeret efterfølgende, hvilket ofte betyder, at rummet er væsentligt mindre end i nybyggede lejligheder.

Den generelle udfordring med de små badeværelser er, at du har brug for de samme funktioner, men mindre plads at have dem på.

Her kommer vi med 5 tips til, hvordan du bedst udnytter pladsen på dit lille badeværelse, og hvordan du visuelt kan få rummet til at se større ud, end det er.

5 tips til indretning af et lille badeværelse

Valg af fliser
Få rummet til at se større ud med store fliser
Valg af toilet
Få mere plads på gulvet med et et væghængt toilet
Valg af bruseløsning
Få mere luft i rummet med en sammenklappelig bruseløsning i glas
Valg af vask
Få mere plads med en mindre vask og et indbygget armatur
Valg af møbel
Få det optimale ud af pladsen med det rigtige møbel

Få rummet til at se større ud med store fliser

Vælger du store fliser, vil det give rummet et mere roligt udtryk og samtidig få rummet til at virke større. Du får også den ekstra fordel, at der er færre fuger at holde pæne.

Det er derudover en god idé at bruge lyse fliser på væggen og mørke fliser på gulvet, da det skaber en visuel harmoni i rummet og - igen - får rummet til at virke større.

Få mere plads på gulvet med et et væghængt toilet

Vi anbefaler, at du vælger et væghængt toilet, da det frigiver plads på gulvet, samtidig med at det er mere rengøringsvenligt.

Det væghængte toilet findes også i kompaktmodeller, der kan være en god løsning til de helt små rum, hvor man gerne vil vinde noget ekstra plads.

Man skal dog være opmærksom på, at det væghængte toilet kræver, at cisternen kan indbygges i væggen, eller at man kan bygge den ind i en kasse ud fra væggen.

Med et væghængt toilet kan du også fortsætte gulvflisen ind under toilettet, hvilket vil få badeværelset til at se større ud.

Få mere luft i rummet med en sammenklappelig bruseløsning i glas

Hvis du er træt af dit bruseforhæng og har plads til at lave et bruseområde på dit badeværelse, anbefaler vi, at du vælger en sammenklappelig bruseafskærmning.

Fordelen er, at du har et aflukket bruseområde, mens du er i bad, som kan klappes sammen bagefter, når du ikke bruger det.

Du kan med fordel vælge brusedørene i glas, da det giver mere lys og luft i rummet. Det får også rummet til at virke større, fordi det ikke fylder rent visuelt.

Få mere plads med en mindre vask og et indbygget armatur

Håndvaske findes efterhånden i alle tænkelige størrelser og former, og du kan derfor nemt finde en, der passer til størrelsen på dit badeværelse. Håndvaske findes både som væghængte, fritstående og integreret i et møbel.

Hvis du har et meget lille badeværelse, kan du med fordel vælge en vask, der kan sidde i et hjørne. Du kan også spare plads i dybden ved at vælge en vask hvor armaturet sidder i højre eller venstre side eller ved at indbygge armaturet i væggen.

Få det optimale ud af pladsen med det rigtige møbel

Der findes mange forskellige opbevaringsløsninger, så det handler om, hvilket behov du har og samtidig med, at du får det mest optimale ud af pladsen.

Du kan med fordel slå to fluer med ét smæk og vælge et møbel med nedsænket eller integreret vask. Opbevaring under vasken giver mindre “fyld” i øjenhøjde.

Du kan også vælge et spejlskab, hvor du får opbevaring og spejl i én løsning. Det giver samtidig mere luft omkring gulvet.

Har du plads, kan du også udnytte højden i rummet ved at vælge et højskab. Hænger man højskabet i et hjørne, vil det blive en mere neutral del af rummet.

Checkliste til indretningen af det lille badeværelse

Afløb
Få afklaret hvilken type afløb du har. Det kan være afgørende for rummets opbygning.
Store fliser
Brug store fliser da det kan få rummet til at virke større og mere roligt at se på.
Lyse fliser på væg og mørke fliser på gulv
Brug lyse fliser på væggen og mørke fliser på gulvet. Det får rummet til at virke større.
Væghængt toilet
Brug et væghængt toilet. Det sparer plads på gulvet.
Bruseafskærming
Skift dit gamle forhæng ud med en glas-løsning og gerne en foldedør. Det får rummet til at virke åbent, luftigt og stort, samtidig med at det er praktisk.
Håndvask
Vælg en håndvask der passer i størrelsen og formen på dit badeværelse.
Opbevaringsbehov
Find ud af hvor meget opbevaringsplads du har brug for og vælg et møbel, der dækker dit behov uden at fylde for meget i rummet.

Vælg det rigtige tilbehør

Til sidst anbefaler vi altid, at du bruger lidt tid på at finde de rette accessories til dit badeværelse. Det kan være med til at gøre rummet mere personligt og unikt.

Skal du have hjælp til indretningen?

Hvis du mangler inspiration til indretning af dit lille badeværelse, kan du altid besøge vores showroom i København, hvor vi har forskellige inspirationsmiljøer med fokus på københavner-badeværelset.

chevron-down