"
Det her er altså en af de helt sjove opgaver! Kunden havde først fået lavet ét badeværelse hos mig og ville efterfølgende have lavet deres andet badeværelse med helt samme look.
Leif Baltzer

To badeværelser med samme look

Sådan blev ét badeværelse til to

Det startede med, at kunden havde en vandskade på deres lille badeværelse, og de skulle derfor have lavet et nyt. Efterfølgende besluttede de, at de også ville have lavet det store badeværelse. Og det skulle ligne det lille badeværelse - med de samme produkter.

Badeværelserne havde dog forskellige størrelser og former, hvilket selvfølgelig gjorde, at vi ikke kunne lave en tro kopi. Det handler nemlig om at udnytte pladsen bedst muligt i det enkelte rum.

En bruseløsning der passer til rummet

Vi blev blandt andet nødt til at lave to forskellige bruseløsninger.

På det lille badeværelse havde vi udnyttet indhakket i rummet til at lave et stort bruseområde med skydedøren og dermed undgå en dør ud i rummet, der ville tage plads fra de andre funktioner. Det var ikke nødvendigt på det store badeværelse.

Skab det rigtige look

Kunden ønskede at skabe et romantisk, nærmest hotel-agtigt, look på badeværelserne. Det skulle være elegant og stilrent.

Den brunlige farve på fliserne giver rummet varme og en følelse af velvære. Det understreger det romantiske look. Ved at holde produkterne i kølige farver, får vi det elegante og stilrene.

Shower-toilet giver følelsen af velvære

Kunden valgte også at få installeret et shower-toilet på det store badeværelse. Det giver bare en følelse af velvære, og jeg mener virkelig, at alle burde have sådan et!

Hvis du har set nogle af mine andre cases, vil du måske tænke; prøver han med vilje at lokke alle sine kunder til at vælge et shower-toilet? Og nej, det gør jeg ikke. Men jeg vil da ikke lægge skjul på, at jeg altid nævner det...

Store spejle gør ikke rummet større

Vi valgte spejle i samme bredde som badeværelsesmøblet. Og det er helt bevidst. Der går en skrøne om, at store spejle gør rummet større, men det mener jeg ikke.

Hvis du vil have mit råd, skal du vælge et spejl, der enten flugter med møblet eller er mindre end møblet. Aldrig større. Det ser bare bedst ud. Læs mere om hvordan du vælger det rigtige spejl.

Fliser i hele rummet giver fornemmelse af helhed

På begge badeværelser har vi valgt at køre fliser over det hele. Det er klart en smagssag, men jeg synes personligt, at det er den flotteste løsning.

Jeg laver ofte et designforslag, hvor det ene er med fliser over det hele, og det andet er kombineret med malede vægge. I 90% af tilfældene vælger kunden den med fliserne over det hele. Det giver bare en fornemmelse af helhed.

Brug gerne samme flise på gulv og væg

Vi har brugt de samme lyse fliser på både gulv og væg. Det kan være svært at se på billederne, men det er lyset, der snyder; fliserne er samme farve. Når du har samme farve flise på gulv og væg, vil den på væggen altid se mørkere ud.

Få tyngden ned på gulvet med store fliser

Fliserne på gulvet er fliserne 80x80 cm, hvor de på væggene er 40x80 cm. I min optik er gulvet fundamentet for hele badeværelset. Derfor skal tyngden i rummet være dernede, og der skal være ro. Så kan du bedre lave spræl og mønstre oppe på væggen.

Læs mere om hvordan du vælger den rigtige størrelse flise.

Vil du have hjælp til, hvordan du bedst udnytter pladsen?

Det kan være svært at vide, hvordan du bedst udnytter pladsen i rummet, men det er derfor, vi er her. Vi bistår dig med de overvejelser, der måtte være.Kontakt os og få sparring med en af vores indretningskonsulenter omkring dit badeværelsesprojekt.
OK - Book Møde - indretningskonsulent
chevron-down