Alt du skal vide om den rengøringsvenlige epoxyfuge

Når du har valgt dine fliser, er det næste skridt at vælge fuge. Når vi taler om flisefuger, findes der to forskellige typer; cementfugen og epoxyfugen. Cementfugen er den de fleste kender, men epoxyfugen ender ofte med at være det foretrukne valg.

Hvad er en fuge helt præcis?

Fugen er den masse, du bruger til at udfylde mellemrummet mellem fliserne. Rent praktisk, fungerer fugen altså som bindemiddel og til at tætne overfladen mellem fliserne.

Fugen har både en praktisk og en æstetisk funktion 

Fugen er, ligesom fliserne, i direkte kontakt med udefrakommende elementer, herunder vand og snavs. Der er derfor nogle praktiske overvejelser, du bør gøre dig, inden du vælger din fuge. Vælger du epoxy-fugen, får du en fuge som hverken suger vand og er meget nemmere at gøre ren.
Fugen kan desuden vælges i et stort udvalg af farver, hvilket giver den en æstetisk funktion, du også bør overveje.

Derfor bør du overveje at bruge epoxyfuge

Epoxyfugen har en lukket overflade, hvor væske og snavs sætter sig uden på fugen, og er lige til at tørre af. Epoxyfugen er derfor et populært valg til badeværelset, hvor fugerne udsættes for store mængder vand. Ligeledes er expoxyfugen smart i køkkenet, da fedt og madrester nemt kan tørres af.

Vælg den rigtige farve til fugen

Epoxyfugen har 45 forskellige standardfarver, og findes i næsten lige den farve, du ønsker. Du kan dermed bruge fugens farve som en del af looket på badeværelset.
Du kan eksempelvis vælge en fuge i samme farve som fliserne, så fugen nærmest går i ét med flisen. Det kan give et mere simpelt udtryk i rummet.
For at skabe mere spil og kontrast, kan du også vælge en fuge der skaber modspil til flisens farve.
Har du sat fliserne op i et mønster, som skal fremhæves, kan du med fordel vælge fugen i en anden farve end fliserne. Her vil fugen skabe et større fokus på mønstret og dermed blive en afgørende detalje i rummet.

Fuge med glimmer i 

Som noget helt unikt ved epoxyfugen kan der også tilsætte glimmer i farven. Glimmer kan give lidt ekstra luksus til udtrykket og give prikken over i’et på dit badeværelse. Du kan vælge imellem guld/ sølv glimmer, og vælge hvor tæt glimmeret skal ligge.

Kort sagt – du kan få præcis den slags fuge du ønsker dig, det er kun fantasien der sætter grænser.

VIGTIGT: Brug epoxyfugen til keramiske fliser 

Vi anbefaler, at du kun bruger epoxyfugen til keramiske fliser. Til naturstensfliser anbefaler vi den almindelige cementfuge, da natursten er en sugende flise og vil suge syren ud af epoxyfugen. Det kan skabe grimme mærker og påvirke flisens farve og udtryk.

Læs mere om forskellen på natursten og keramiske fliser her.  

chevron-down