Alt du skal vide om de harmoniske storformatfliser

Hvad er en storformatflise?

Når vi bruger begrebet “storformat”, taler vi om en bestemt størrelse fliser. Storformatfliser omfatter fliser i størrelsen 120x120 cm og op efter. Vi har enkelte fliseserier, hvor du kan få helt op til 160x320 cm.
Storformatfliser er gennem de seneste år blevet et populært valg til badeværelset. Udover at give rummet et roligt udtryk har storformatfliser den fordel, at de er rengøringsvenlige. Med storformatfliser har du få fuger og flisekanter, hvilket gør dem nemme at holde fri for vand.

Find en størrelse der passer til bredden eller højden

Storformatfliser kan bruges på både gulv og væg, og vi anbefaler, at du i begge tilfælde vælger flisen i et mål, der passer med højden eller bredden på den overflade, den skal bruges til, så du undgår at skære for meget i fliserne.
Vi sælger oftest storformatfliser i 120x240 cm, da de dækker de fleste loftshøjder.

Storformatfliser er nemme at rengøre

Storformatfliserne kommer virkelig til sin ret, når vi taler vedligeholdelse og rengøring. De store fliser giver dig færre fuger og flisekanter, hvilket gør dem nemmere at tørre af.

Det skal du være opmærksom på med storformatfliser

Det er vigtigt at påpege, at storformatfliser stiller nogle krav til både håndværk og afløb.
De kan være en anelse uhandy, når de skal transporteres eller skæres til. Du kan blandt andet ikke bære en storformatflise alene, og det er vigtigt, at du ikke holder flisen på en måde, hvor den kommer til at “hænge” på midten, for så risikerer du, at den knækker.

Bruger du storformatfliser på gulvet, skal du også være opmærksom på hældningen til afløbet. Det kan nemlig være svært at få det rigtige fald til afløbet, når du arbejder med så store fliser.

Vi anbefaler derfor, at du tager en snak med din murer, inden du køber dine storformatfliser, så du er helt sikker på, at der er styr på det praktiske. Bagefter er det bare om at nyde alle fordelene!

Vidste du, at du kan bruge storformatfliser med beton-look som et alternativ til det helstøbte betongulv?

Det har vi også set storformatflisen blive brugt til

Storformatfliser kan faktisk bruges til mere, end man lige tror. Her er nogle eksempler:

  • Stænkplade
    Storformatflisen kan bruges som stænkplade hen over køkkenbordet. Den ensartede overflade gør den nem at holde fri for skidt og snavs.
  • Spisebord
    Det er ikke som sådan et nyt fænomen at lave et flisebord, men det smarte ved at bruge de store formater er, igen, at det er nemt at tørre snavs væk.
chevron-down