5 tips til valg af gulvflise

Hvad skal du være opmærksom på når du kigger efter fliser?

Inden du går i gang med planlægning af et nyt badeværelse, er det en god ide at undersøge lidt om fliserne først. Der findes utrolig mange forskellige fliser, og det kan godt virke lidt uoverskueligt at forstå alle termerne. I dette blogindlæg prøver vi, at hjælpe dig med hvad du skal have i tankerne når du går ud og kigger på fliser.

1. Storformatfliser

Brug gerne storformat fliser, da det får rummet til at virke større. Storformat fliser er blevet enormt trendy netop for sit rolige look, og fordi det gør rengøringen meget nemmere da der er færre fuger.
Du kan læse vores guide, til at vælge den rigtige størrelse flise her.

2. Flisetype

Overvej hvilken type flise du skal bruge, der findes blandt andet keramik fliser, terrazzo og natursten. Alle typer fliser har sine fordele og ulemper i forhold til vedligeholdelse.
Vi sælger oftest keramiske fliser, da de er nemmest at vedligeholde.
Du kan læse mere om natursten vs. Keramiske fliser her.

3. Udseende

Brug gerne fliser med lidt spil i, da det giver liv til rummet – og det skjuler snavset ved første øjekast.

4. Skridsikkerhed & Slidstyrke

Undersøg hvilke overfalder den fliseserie du har valgt, har at tilbyde. Alt efter hvor flisen skal ligge, kan det være en fordel at have rengøring og skridsikkerhed i tankerne. Oftest er matte fliser brugt på gulvet, men man kan sagtens have blanke fliser på gulvet, hvis man behandler dem med en skridsikker-behandling. Husk at, kigge på ”Slidstyrke” når du køber fliser til gulvet, de skal enten være klassificeret U eller 2+ (til helt almindelige private badeværelser)<
Slidstyrken, har noget at gøre med hvor meget belastning de kan klare, og hvor modtagelig den er over slid og ridser. Som tommelfingerregel skal gulvfliser være mellem 2-5, mens vægfliserne kan være 1-5. På vores hjemmeside har vi oftest under ”Flisetype” skrevet om den er til væg og/ eller gulv, så det er lettere for dig.

5. Sokkelflise

Har din ønskede fliseserie en sokkelflise? En sokkelflise fuldender looket på badeværelset, og ikke alle fliseserier tilbyder dette. Derfor er det godt at have dette i tankerne, når du kigger på fliser.
Besøg gerne vores showrooms, da vores rådgivere kan hjælpe dig med at finde netop den flise du ønsker.

chevron-down