"
Kunden ønskede at få et stort og lækkert badeværelse med et minimalistisk design. Det skulle være stilrent. Desuden var det et krav, at der, udover toilet og badeværelsesmøbel, skulle være plads til både badekar og bruseområde.
Leif Baltzer

Mørke fliser skaber velvære og råhygge

Sådan kom vi fra drøm til endeligt design

I mit oprindelige design havde jeg placeret badekarret foran bruseområdet, så det stod der, hvor toilettet nu står. Men det kunne ikke lade sig gøre rent praktisk. Vi fandt nemlig ud af, at man, på grund af afløbet, kun kunne placere toilettet ét sted - og det er der, hvor det står nu.

Jeg havde også oprindeligt valgt et badekar, der var mere stramt i linjerne, hvor kunden foretrak et rundt badekar. Det endelige design blev derfor, som vi nu kan se på billederne.

Læs mere om hvordan du vælger det rigtige badekar hos Bad & Fliser.

Brug fliserne til at definere stilen

Jeg synes, at det er vigtigt, at man vælger fliser, der passer til stilen i huset. Fliserne er nemlig på mange måder med til at definere stilen og stemningen på badeværelset. I det her tilfælde blev vi enige om, at de mørke fliser passede godt ind.

Farverne skaber stemningen

Hvis man gerne vil skabe den her følelse af velvære - nærmest spa - skal der være noget råhygge. Og det får du med en flise som denne, der er lidt grov at se på.

Samtidig har flisen både grå og beige farvenuancer, hvilket tilfører rummet noget varme. Du må godt få den der hule-agtige stemning i et badeværelse som det her.

Vi har desuden valgt at bruge samme flise på gulv og væg. Og her vil jeg godt pointere, at det er en smagssag, om man er til det. Jeg synes, at det er fedt, når man tør at gøre det

Mørke fliser understreger fornemmelsen af råhygge

Det giver bare en anden stemning, at det hele er mørkt. Det understreger fornemmelsen af råhygge. I det her tilfælde er der også hvidmalede vægge i rummet, der giver en god kontrast til de mørke fliser, så det ikke bliver et helt mørkt rum. Der er mange, der fravælger at lægge mørke fliser på både gulv og væg, da de synes, at det stjæler for meget af lyset i rummet. Men det bør ikke afholde dig fra at vælge de mørke fliser.

Det handler om lyset

Man kan eksempelvis sagtens have et lille badeværelse, hvor man har mørke fliser på både gulv og væg. Det handler nemlig om belysningen. Hvis du ikke har noget naturligt indfaldslys, så bestemmer du selv, hvor meget lys der skal være.

Få den visuelle tyngde på gulvet med store fliser

I dette badeværelse har vi også valgt at bruge nogle af de større fliser på gulvet, da det giver en god visuel balance i rummet.

"Med store fliser kommer den visuelle tyngde ned på gulvet. Og gulvet er fundamentet i badeværelset, så der må tyngden godt lægge."

I stedet har vi på væggen brugt en mindre størrelse, hvor der godt må være mere uro. Læs mere om hvordan du vælger den rigtige gulvflise hos Bad & Fliser.

Vil du have hjælp til at indrette dit nye badeværelse?

Det behøver ikke at være svært at få et nyt badeværelse. For mig er et badeværelse så individuelt, og jeg prøver derfor bedst muligt at ramme noget, som virkelig tiltaler kunden. Jeg kan godt hilse og sige, at jeg har lavet sindssygt mange badeværelse, og der er selvfølgelig mange, der ligner hinanden, men der er altså ikke to, der er ens.Kontakt os og få sparring med en af vores indretningskonsulenter omkring dit badeværelsesprojekt.
OK - Book Møde - indretningskonsulent
chevron-down