"
Kunden ville gerne have et lækkert badeværelse. De havde et ønske om at få et bruseområde og et badekar, samtidig med at der skulle være plads til både vaskemaskine og tørretumbler.
Leif Baltzer

Et badeværelse med bryggersfunktioner

Sådan fik vi kombineret ønsker og behov

Badeværelset skulle beholde sin størrelse, og jeg kunne derfor allerede fra start af se, at det ville blive en udfordring at få plads til både bruseområde, badekar og bryggersfunktioner.

Nogen gange må man finde et kompromis

På min første tegning havde jeg forsøgt at sænke gulvet i bruseområdet 45 cm og med to trappetrin ned. På den måde kunne området bruges til brus og som badekar.

De kunne godt se, at det var en fed løsning, men valgte i stedet at undvære badekarret og få et stort og lækkert bruseområde med et rainshower i loftet. På den måde kom vi i mål med behovet for bryggersfunktioner og ønsket om et stort bruseområde.

Skab ro med samme fliseserie på gulv og væg

Fliserne på gulvet og væggen er fra samme serie men er her valgt i to forskellige farvenuancer. Generelt går jeg efter at bruge samme fliseserie på både gulv og væg, da det i min optik skaber ro i rummet.

Mørk farve på gulvet giver visuel balance

Vi valgte at lægge en mørk nuance på gulvet og en lys nuance på væggen, hvilket jeg synes skaber en god visuel balance, når man træder ind i rummet. Det gør nemlig, at den visuelle tyngde kommer ned på gulvet.

Læs mere om hvordan du vælger den rigtige gulvflise.

Rustikke fliser skaber hyggestemning

Kunden ønskede også at få en hyggelig stemning ind på badeværelset, og derfor valgte vi en flise med et lidt rustikt og afdæmpet look. Badeværelset bruges som gæstetoilet, og det var derfor vigtigt for kunden, at deres gæster skulle synes, at det var hyggeligt at være derude.

Jeg synes faktisk, at kombinationen af de rustikke fliser og det store bruseområde giver badeværelset en spa-agtig følelse.

Skal du have hjælp til at prioritere i dine ønsker?

Jeg vil umiddelbart ikke anbefale bryggersfunktioner på badeværelset, med mindre det er nødvendigt, og pladsen er til det. Men det er selvfølgelig dit eget valg. I det her tilfælde betød det, at kunden måtte prioritere mellem bryggersfunktionen og det badekar, de ønskede sig.

De fik til gengæld et dejligt stort bruseområde. Man skal derfor ikke være nervøs for, om man får det, man lige havde gået og forestillet sig oppe i hovedet, fordi vi finder altid en løsning.

Book et møde med Bad & Fliser

Kontakt os og få sparring med en af vores indretningskonsulenter omkring dit badeværelsesprojekt.
OK - Book Møde - indretningskonsulent
chevron-down